Mansikka

Mansikka

Mansikan tuoksu ja aromi tuovat kesän kielelle ja ensimmäiset mansikat ovatkin merkki kesän tulosta. Mansikkakakku on juhannusjuhlien ehdoton suosikki!

 

Järvenkylän Maatilan päätuotanto on keskittynyt yli neljänvuosikymmenen ajan mansikkanviljelyyn ja sen kehittämiseen. Kaikki  mansikkalajikkeemme sopivat sekä heti nautittaviksi että säilöntään. Mansikat ovatkin helppo säilöä hilloiksi, mehuiksi tai suoraan pakkaseen.

Järvenkylän Mansikkamehu, Mansikkahillo ja Mansikkainen kuohujuoma ovat valmistettu oman maan mansikoista.

Tiesitkö tätä mansikasta?

Mansikka on yleisimmin viljelty marjakasvi maailmassa, ja silla on oma roolinsa maailmankaupassa. Marjojen terveysvaikutteisuus on laajalti tunnustettu asia, joka lisää tuoreiden marjojen ja niistä tehtyjen jalosteiden kulutusta. Mansikoiden käytön lisääminen sopii hyvin ihmisille, joiden on terveydellisistä syistä syytä keventää ruokavaliotaan.

Kasvihuone ja Tunnelit

Taataksemme mahdollisimman pitkän satokauden, aloitimme vuonna 2014 erikoistumisen kasvihuoneviljelyyn ja rakensimme 2600 neliöisen, uusimmalla teknologialla varustetun kasvihuoneen. Myös avomaan viljelystä olemme luopumassa ja tuotantoa tullaan siirtämään yhä enemmän tunneleihin.

Näitä kasvatusmenetelmiä hyödyntäen saamme nauttia Maatilalla viljeltävistä monisatoisista mansikkalajikkeista entistä pidempään, sekä pystymme ylläpitämään marjojemme saatavuutta sekä hyvää laatua.