Tankoparsa

Tankoparsaa olemme viljelleet vuodesta 2015, ja tällähetkellä peltopinta-alaa on 10 hehtaaria.

Aspalim- ja Gijnlim ovat viljellyistä lajikkeistamme väriltään tummanvihreitä  toisin kuin myöhäisempi Xenolim -lajikkeemme on vaalean vihreä. Maultaan tämä vaaleampi tankoparsa eroaa tumman vihreästä sen hienovaraisemman ja miedomman maun puolesta. Moni sanookin maun muistuttavan pitkälti hernettä.

Pikkuparsa

Pikkuparsa – miniherkku pienessä koossa.

Pikkuparsan maku on hienostunut ja hienovaraisen kevyt verrattuna tavalliseen isompaan tankoparsaan.
Valmistus on todella helppoa, sillä se sopii naposteluun ja salaatteihin sellaisenaankin!

Myyntipisteistämme saatavilla Tankoparsaa 250g/nippu ja Pikkuparsaa 150g/rasia.

Lisukkeistaan parsa tunnetaan

Klassisin lisuke parsalle on hollandaisekastike. Vaihtelun vuoksi parsan voi tarjoilla vaikkapa verigreippi-voikastikkeen, appelsiinilla maustetun Maltaice-kastikkeen tai rakuuna-voikastikkeen kera. Yksi keväisimmistä yhdistelmistä on parsa savulohen ja korvasienimuhennoksen kanssa.

Parsaa on myös helppo valmistaa uunissa tai voit kääriä ne pekoniin ja grillata. Parsa kypsentyy herkulliseksi myös Airfryerissa.

Selaa Järvenkylän suosittelemia parsareseptejä: