Tankoparsa

Kiitämme kaikkia asiakkaita kuluneesta sesongista

 

Tankoparsaa on Järvenkylän Maatilalla viljelty vuodesta 2015, ja lukeudummekin Suomen suurimpiin parsan viljelijöihin. Viljelyksessä on parhaillaan 10 hehtaaria joista 7hehtaaria on poiminnassa

Tankoparsasta viljelemme tumman vihreää Aspalim- ja Gijnlim lajiketta sekä myöhäisempää vaalean vihreää Xenolim lajiketta. Xenolim ei tuota lainkaan antosyaania. Tämän takia sen väri jää vaaleammaksi.

Vaalean vihreä tankoparsamme onkin noussut nopeasti niin kuluttajien, kuin ravintoloitsijoidenkin suosioon sen miedon maun ansiosta.

Pikkuparsa

Pikkuparsan maku on hienostunut ja hienovarainen verrattuna tavalliseen isompaan tankoparsaan. Pikkuparsaa onkin kutsuttu Gourmet herkuksi.

Kotimaisen tankoparsan satokausi on keväällä. Kotimaisen tankoparsan myyntikausi on lyhyt, sillä se alkaa toukokuussa ja päättyy jo juhannukseen. Satokauden alkua määrittelevät pitkälti kevään sääolosuhteet, kuten halla, joka on suurin riski sadonkorjuun viivästymiselle.

 

Lisukkeistaan parsa tunnetaan

Klassisin lisuke parsalle on hollandaisekastike. Vaihtelun vuoksi parsan voi tarjoilla vaikkapa verigreippi-voikastikkeen, appelsiinilla maustetun Maltaice-kastikkeen tai rakuuna-voikastikkeen kera. Yksi keväisimmistä yhdistelmistä on parsa savulohen ja korvasienimuhennoksen kanssa.

Parsaa on myös helppo valmistaa uunissa tai voit kääriä ne pekoniin ja grillata. Parsa kypsentyy herkulliseksi myös Airfryerissa.

Selaa Järvenkylän suosittelemia parsareseptejä: