Tuotteet ja asiakaspalvelu

Järvenkylän myyntipisteeltä asiakas saa mukaansa kaikki kesän herkut! Myymme marjojen ja herneiden lisäksi myös Pingviini-jäätelöä, oman tilan marjoista valmistettuja hilloja ja mehuja, kahvia sekä kesäkukkia.

Mansikka kuuluu kesään ja kaikki mansikkalajikkeemme sopivat sekä sellaisenaan syötäviksi että pakastukseen. Jäätelö on marjojen ja herneiden lisäksi yksi suomalaisten rakkaimmista kesäherkuista, ja meiltä onkin saatavissa myös herkulliset Pingviini-jäätelöt. Asiakas voi täydentää makunautintoa vielä tuoreella kahvilla, sillä valikoimaamme kuuluvat myös Meiran kahvi.

Järvenkylän maatila on aina ajan hermolla. Kokeilemme uutuuksia mielellämme ja viimeaikoina valikoimaamme ovat täydentäneet mm. karhunvadelma ja tankoparsa.

Tuoreiden ja laadukkaiden tuotteiden lisäksi yksi yrityksemme suurimmista myyntivalteista on iloinen asiakaspalvelu. Kesäherkkujen lisäksi asiakas saa kioskiltamme mukaansa myös hyvän mielen. Panostamme myyjien koulutukseen ja kohtelemme asiakkaitamme yksilöinä, ottaen heidän eritystoiveensa huomioon. Marjan myynnin lisäksi myyjämme taitavat jäätelön myynnin ja kaikki myyjämme ovat käyneet Pingviini-jäätelökoulutuksen. Myyjillämme on kattavat tiedot tuotteistamme ja siksi asiakkaat saavat vastauksen mieltä askarruttaviin kysymyksiinsä, koskivatpa ne sitten marjojen alkuperää tai jäätelön ravintosisältöä. Kattavan asiakaspalvelun ansiosta Järvenkylästä on muodostunut vahva brändi Varsinais-Suomen alueella.

Mansikka

Mansikan tuoksu ja aromi tuovat kesän kielelle ja ensimmäiset mansikat ovat merkki kesän tulosta. Ilman mansikkakakkua ei synny oikea juhannustunnelma!

Kesän maun tallentaminen mansikoita pakastamalla ja säilömällä on mieluista puuhaa, sillä sama kesäinen tunnelma palautuu mieleen näitä tuotteita talvisaikaan nautittaessa. Mansikka onkin vuodesta toiseen ollut suosittuin viljellyistä marjoista.

Mansikka on yleisimmin viljelty marjakasvi maailmassa, ja silla on oma roolinsa maailmankaupassa. Marjojen terveysvaikutteisuus on laajalti tunnustettu asia, joka lisää tuoreiden marjojen ja niistä tehtyjen jalosteiden kulutusta. Mansikoiden käytön lisääminen sopii hyvin ihmisille, joiden on terveydellisistä syistä syytä keventää ruokavaliotaan.

Vadelma

 

Vadelma tunnettiin maassamme menneinä vuosina luonnonmarjana, jota poimittiin luontaisilta kasvupaikoilta, kuten lehdoista ja kallioiden kupeista sekä hakkuu-aukeilta. Luonnonvadelmasta on valmistettu ennen kaikkea hilloa, joko sellaisenaan tai esimerkiksi kuningatarhilloa mustikan kanssa.

Viljelyyn jalostettuja lajikkeita on kasvatettu myös menneinä vuosikymmeninä pienessä mittakaavassa kotipuutarhoissa sekä marjaviljelmillä. Mutta vasta viime vuosituhannen loppu oli viljellyn vadelman voimakkaan kasvun aikaa. Viimeisten viidentoista vuoden aikana vadelman viljelyala on kolminkertaistunut. Vadelma onkin nykyään yleisesti tunnettu rasiamarja, jota myydään toreilla ja vähittäiskaupoissa keskikesästä alkusyksyyn asti. Vadelmia syödään yhä enemmän tuoreena ja niitä pakastetaan talven herkutteluhetkiä varten.

Vadelma on hienoarominen marja, joka sopii erityisesti jälkiruokiin. Sen käyttöä kannattaa lisätä myös viikoittaisessa ruokavaliossa, vaikkapa suoraan pakasteesta sulatettuna. Vadelma on todettu sisältävän paljon fenoliyhdisteitä, ja se kuuluu terveysvaikutteisten elintarvikkeiden parhaimmistoon.

Tarhaherne

Herne (Pisum sativum) on hernekasvien heimoon kuuluva ikivanha viljelyskasvi. Sitä viljellään sekä ihmisravinnoksi että rehuksi. Herneestä käytetään ravinnoksi yleensä siemenet, mutta joidenkin lajikkeiden palotkin ovat syötäviä.

Suomessa viljeltiin ja syötiin aikaisemmin ruskeankirjavaa hernettä, joka sittemmin on nimitetty rehuherneeksi.

Tankoparsa

Parsa kuuluu vihanneksiin. Parsaksi kutsutaan yleensä Asparagus-sukuun kuuluvan ruokaparsan nuoria versoja.

Parsa on kevään ja alkukesän nautinto.

Valkoinen ja vihreä parsa ovat itse asiassa sama kasvia. Vihreän parsan sato korjataan, kun versot ovat kasvaneet n. 15cm korkuisiksi. Valkoista parsaa saadaan korjaamalla sato ”maan alta” heti kun versojen kärjet ovat pinnalla. Järvenkylällä on vain vihreitä parsoja ja niitä kahta eri lajiketta, tummempaa ja vaaleampaa.

Pienet ja ohuet parsat maistuvat myös raakana, mutta ne saattavat aiheuttaa joillekin allergisia oireita.

Parsan valmistus on helppoa ja yksinkertaista! Leikkaa tyvestä kova ja puumainen osa pois. Sido parsoista nippu ja keitä parsat kattilassa pystyasennossa jolloin kovempi tyvi keittyy ja pehmeämmät nuput höyrystyvät. Asettele hyvin valutetut parsat lautaselle ja kaada päälle sulatettua  voita. Viimeisen silauksen antaa raastettu voimakas juusto kuten Mustaleima.

Lisukkeistaan parsa tunnetaan

Klassisin lisuke parsalle on hollandaisekastike. Vaihtelun vuoksi parsan voi tarjoilla vaikkapa verigreippi-voikastikkeen, appelsiinilla maustetun Maltaice-kastikkeen tai rakuuna-voikastikkeen kera. Yksi keväisimmistä yhdistelmistä on parsa savulohen ja korvasienimuhennoksen kanssa. 

Parsaa on myös helppo valmistaa uunissa, tai voit kääriä ne pekoniin ja grillata.